hippofysen-grön-slogan

Erbjudande!

Inga erbjudanden just nu

KOrt om metoderna

Eqine Bodywork Hästfysioterapi hästmassage Photizo Stretching Mobilisering


Equine Bodywork
Mjuka och effektiva metoder som är omtyckta av både hästar och hästägare i friskvårdsarbetet. Kombinationen av de olika metoderna släpper blockeringar och skapar ett flöde i kroppen som ger en mer balanserad, harmonisk och hållbar häst.

  - Hästmassage
  - Mobilisering
  - Photizo LED-ljus
  - Mjuk stretching och töjning
  - Pressur / Triggerpunktsbehandling
  - Lymfmassage
  - Equi taping (kommer snart)


Massage
Massage är ett effektivt sätt att öka cirkulationen i kroppen och på så vis mobiliteten i hästens kropp.  
Photizo Vetcare Professional (LED-ljus)
Rött och infrarött ljus som avges i olika frekvenser beroende på vilken kroppsdel/skada man behandlar. Ljuset är mycket effektivt i förebyggande syfte för att mjuka upp muskler och minska risken för skador vid ansträngning.
Effektiv vid de flesta behandlingar som t ex stela och ömma muskler, sårskador, ödem, hovböld, senskador m.m.
Det system som används i Photizo® är patenterat och förekommer därför inte i någon annan leverantörs produkter.
Pressur / Triggerpunktsbehandling
Effektiv behandling av ömma punkter/spasmer i muskulaturen. Pressur är en typ av muskelbehandling där ett konstant tryck med mot den ömmande punkten hjälper muskeln att slappna av och inaktivera den ömmande punkten så att smärtan i den avtar.Mjuk stretching
Stretching av kontraherade muskler för att förlänga muskelfibrerna, ett bra sätt att öka rörelseomfånget och smidigheten vilket i sin tur minskar muskelömhet, spänningar och stelhet. Stretchingen är mjuk och skonsam. Även hästar som inte är vana vid stretching brukar snabbt förstå och hjälper då till i momentet.
Du som ryttare/ägare får instruktioner i hur du kan använda detta på din häst.
Pressur / Triggerpunktsbehandling
Effektiv behandling av ömma punkter/spasmer i muskulaturen. Pressur är en typ av muskelbehandling där ett konstant tryck med mot den ömmande punkten hjälper muskeln att slappna av och inaktivera den ömmande punkten så att smärtan i den avtar.Lymfmassage
Mjuk och behaglig massagemetod för att stimulera cirkulationen i lymfsystemet. Denna typen av massagen ger en ökad cirkulation i musklerna, huden får en större rörelsefrihet samt att ödem, fångnacke och gallor påverkas. Metoden passar alla hästar eftersom den ger en ökad rörlighet och på så vis också bättre prestation. Effektiv vid t ex fång och eksemproblematik men även bra i förebyggande syfte.