top of page

Kinesiotejp för häst - Hands On - 1 dags kurs

Det är dags för vårens första kurs i Equine Movement Taping, eller kinesiotape på häst!

Kinesiotejp är en välkänd metod i många länder, framförallt i USA och Australien, men blir allt mer större även i Sverige.


Under kursdagen får du får lära dig grunderna i kinesiotejping och hur du kan använda dig av metoden som en del i den friskvårdsfrämjande vården av din häst eller i rehabiliteringssyfte.

Kursen passar dig som har egen häst eller jobbar med hästar som tränare, terapeut, hovvårdare etc. Metoden kan användas på alla hästar; hobby/sällskapshästar, tävlingshästar och rehabhästar.

Dagen börjar med lite teoretiska kunskaper kring tejpning efter lunch fortsätter vi med praktiska övningar och du kommer att få prova på att själv göra applikationerna.

Datum: Söndag den 5 maj 2024. Start kl 10,00
Kursledare: Sarah Isaksson - Hippofysen

Mer information om anmälan och betalning kommer inom kort. Men SAVE THE DATE!

Plats: Stall Blomkulla, Läckeby.

Har du frågor om kursen, maila mig: info@hippofysen.se

 

NÅGRA FÖRDELAR MED KINESIOTEJP

• Smärtlindring
• Främjar cirkulationen, hjälper till att minska svullnad eller blåmärken och förbättrar blodflödet till den skadade muskeln. (tex vid lymfangit, sparkskador, ödem efter fläkskador etc)
• Biomekanisk funktion – Kinesiotejp ger stöd eller stabilitet utan att begränsa rörelseomfånget
• Förbättrad proprioception
• Equine Movement Taping används för att förbättra prestanda och för att minska de negativa effekterna av trötthet. Det vill säga, det gör inte nödvändigtvis hästens prestation bättre än den är genetiskt byggd för, men kan minska prestationsminskningen som ofta uppstår när muskeln blir trött
• Förbättrar uthålligheten och återhämtningstiden - genom att den ökade cirkulationen kan bidra till att förbättra tillförseln av syre till musklerna och avlägsnande av mjölksyra.

 

Det bästa av allt, ALLA kan lära sig tejpa och ALLA har nytta av det

Det finns mängder med olika applikationer, här är ett fåtal.

RockTape

Certifierad RockTape instruktör

Jag är Certifierad RockTape instruktör och håller utbildningar för hästägare, ryttare och den som är intresserad att lära sig mer om tejpens fantastiska egenskaper och hur du som hästägare kan använda tejpen förebyggande och under rehabilitering. 

Vill du ordna en kurs hos dig? Kontakta mig. 

bottom of page